TUZLARIJE - KULTURA

29.06.2015.
Svečano otvorena XVI Međunarodna likovna kolonija ”Breške˝
U župnoj crkvi u Breškama sinoć je upriličeno svečano otvorenje XVI Međunarodne likovne kolonije ”Breške”.

Tuzlarije


Ceremoniji otvorenja prisustvovao je i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, koji se na početku svog obraćanja zahvalio članicama Udruge “Društvo Breščana” i čestitao im što su imale čast da na sarajevskom aerodromu dočekaju papu Franju, koji je u nizu svojih humanih poruka spomenuo i ”fratellanza e unita”, što znači bratstvo i jedinstvo. Gradonačelnik Imamović je rekao da Grad Tuzla s ponosom godinama podržava ovu manifetaciju, te da i u budućnosti podrška neće izostati.

Tuzlarije


Predsjednik ”HKD Napredak” Tuzla, Nikola Čiča u svom obraćanju naveo je da Međunarodna likovna kolonija Breške iz godine u godinu biva prepoznata kao sastavni dio umjetničkog života Tuzle.

Fra Mario Divković, gvardijan Franjevačkoga samostana Tuzla zahvalio se svima koji godinama podržavaju likovnu koloniju, i na taj način doprinose razvoju kulture i tolerancije.

Tuzlarije


Prisutnima se obratio i Ivan Bandić, konzul Hrvatske u Tuzli, zahvaljujući svima koji podržavaju koloniju Breške, te Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, koji je manifestaciju proglasio otvorenom.

Nakon svečane ceremonije, upriličeno je i druženje sa gostima.

Priredio(la): Gradska uprava                


Osmrtnicama ba smrtovnice