TUZLARIJE - KULTURA

20.07.2015.
Otvorena izložba košarkaša Dalibora Peršića
U Atelju Ismet Mujezinović u Tuzli je otvorena izložba slika i redizajniranog namještaja autora Dalibora Perišića iz Tuzle, inače, košarkaškog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Postavku čini više od 20 exponata redizajniranog namještaja, te devet slika rađenih tehnikom ulja i olovkom.

Svoje prvo djelo Dalibor je naslikao sa pet godina, a poslije, umjetnički radovi su nastajali kao spoj pokreta, brzine, taktike, ali i savladanog gradiva tokom školovanja. Učestvovao je na nekoliko kolektivnih izložbi, a na ovoj je podržao i radnike tuzlanske Dite tako što je na kutije Ditinih proizvoda postavio namještaj i na taj način ga, kako je kazao, vratio u život.

Tuzlarije


- Time sam želio dati do znanje da domaće ipak vrijedi i da svi trebamo podržavati vlastitu proizvodnju. Namještaj koji vidite je moj, a pored sam postavio fotografije u kakvom je stanju bio prije nego što je prošao kroz moje ruke – kazao je Peršić.

Tuzlarije


Dalibor Peršić je rođen 28. augusta 1985. godine u Tuzli. Profesionalno se bavi košarkom više od 15 godina, u tuzlanskoj Slobodi, Širokom Brijegu, Hrvatskoj i Rumuniji.Član je košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine sa kojom je nastupio na posljednjem Evropskom prvenstvu u Sloveniji.Diplomirao je na fakultetu za tehničke studije, građevinski odsjek.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice