TUZLARIJE - KULTURA

07.08.2015.
4. Tuzla Film Festival
Završena selekcija za dokumentarni, animirani i kratki igrani film
Pripreme za održavanje 4. Tuzla Film Festivala – južnoslavenskog fima privode se kraju. Ovih dana završena je selekcija za kategorije: dokumentarni, animirani i kratki igrani film. Selektori su od preko 200 filmova odabrali najbolje koji će biti prikazani na TFF-u koji se ove godine održava od 16. do 20. septembra.

Tuzlarije


U kategoriji dokumentarni film, bit će prikazano dvadeset filmova iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Kada je riječ o kratkim igranim filmovima, prema odluci selektora publika će imati priliku da pogleda 22 filma koja dolaze iz BiH, Crne Gore, Hrvatke, Makedonije, Slovenije i Srbije. Od animiranih filmova bit će prikazano osam i to iz: Hrvatske, Slovenije i BiH.

U toku je selekcija za dugometražni film, simaj bilo čim, kao i za future generation koji je privukao veliki broj zaineresiranih reditelja iz cijeloga svijeta. Riječ je o novoj kategoriji TFF-a za internacionalni film namijenjenoj za promociju reditelja do 35 godina. Za ovu kategoriju pristiglo je preko 150 filmova.

Filmovi koji su prošli selekciju mogu se naći na web stranici www.tff.ba