TUZLARIJE - KULTURA

02.08.2015.
Ljeto u Tuzli 2015
Večeras nastupa ˝najneobičniji˝ simfonijski orkestar na svijetu
Tuzlarije


Večeras u 19 sati, u okviru manifestacije Ljeto u Tuzli, na Trgu Slobode publici će se predstaviti Ricciotti ansambl, "najbrži i najnekonvencionalniji simfonijski orkestar na svijetu”.

Riječ je o uličnom simfonijskom orkestru iz Holandije koji broji 41 muzičara a simfonijsku i popularnu muziku donosi u javne prostore poput ulica, bolnica, domova za stare i osobe sa posebnim potrebama, parkova, zatvora, popravnih domova i ostalih prostora na kojima se muzika obično ne izvodi, posebno ne od strane velikog ansambla.



Orkestar je i nosilac zanimljivog rekorda postavljenog prošle godine – potrebna im je samo 1 minuta i 36 sekundi od dolaska na mjesto događaja do otpočinjanje koncerta. To im omogućava da tokom dana imaju veći broj koncerata i nastupaju na različitim lokacijama.

Ricciotti ansambl je prije 19 godina prvi put nastupao u našoj zemlji, a njihova povratnička turneja omogućit će publici u različitim dijelovima Bosne i Hercegovine da uživa u muzici i na neuobičajenim mjestima. Sa orkestrom nastupaju i dva bosanskohercegovačka muzičara: Nermin Tulić i Mišo Petrović.

Osmrtnicama ba smrtovnice