TUZLARIJE - KULTURA

13.08.2015.
Udruženje ˝Zemlja djece u BiH˝ realizovalo festival ˝I ovo je Tuzla!˝
Tuzlarije


Udruženje "Zemlja djece u BiH" obilježilo je Međunarodni dan mladih, 12.08.2015. godine, kroz aktivnosti festivala "I ovo je Tuzla". Manifestacija se realizirala u okviru Ljeta u Tuzli, uz podršku Grada Tuzla, na kompleksu slanih jezera "Pannonica".

Veliku zahvalnost upućujemo volonterima Udruženja koji su, skupa s učesnicima, dali svoj doprinos u promociji prirodnih i kulturnih bogatstava našeg grada. Naime, djeca i mladi su izrađivali radove u okviru radionica "mala škola slikanja" i "kreativni kutak", koji su nosili motive Tuzle, a potom smo suvenirima obradovali naše sugrađane.

Muzički kutak je bio zadužen za podgrijavanje atmosfere i svi zainteresovani su mogli naučiti osnove ritmove u sviranju afričkih bubnjeva i gitare, dok je najmlađima zasigurno bila najzanimljivija aktivnost iscrtavanja lica bojama.

Festival je okupio oko 200 djece i mladih koji su usvojili nove vještine, ali i dali svoj doprinos lokalnoj zajednici.

Međunarodni dan mladih se inače obilježava s ciljem uključivanja mladih u društvo, da slave svoja postignuća, da se prepozna njihov potencijal i da privuku pažnju vezano za važna pitanja koja se tiču kvalitete života mladih i njihove zajednice.  

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Melisa Grebović

Osmrtnicama ba smrtovnice