TUZLARIJE - KULTURA

13.08.2015.
Foto:
Završena Peta likovna kolonija Svatovac
Tuzlarije


U nedjelju je završena Peta likovna kolonija Svatovac, koju organizuje Art Centar Lukavac. Pored članova udruženja na koloniji su učestvovali i gosti iz drugih gradova BiH (Tuzla, Sarajevo, Bihać, Mostar, Derventa, Banjaluka), te iz Osijeka i Beograda. Na trodnevnom druženju u planinarskom domu Svatovac nastalo je ukupno 55 djela koja ostaju u vlasnistvu art centra, a izložba istih će biti organizovana na dan Općine Lukavac 18. septembra.

- Slikarska kolonija je raj za umjetnike, a kada je dobro ogranizovana kao ova, onda je to raj na kvadrat. Ovo mi je prva godina da učestvujem na koloniji na Svatovcu. Ako me opet budu pozivali rado ću se odazvati, a iskreno se nadam da hoće, izjavio je umjetnik Alija Kamber.

- Likovna kolonija je najvažnija godišnja aktivnost našeg udruženja. Organizujemo je sa ciljem okupljanja mladih i akademski obrazovanih mjetnika, kako bi zajedno radili na stvaranju likovne platforme, rekao je Afan Ibrahimović, PR ART Centra.

Pored generalnog sponzora Općine Lukavac, svoju podršku realizaciji kolonije dali su i:
FCL, EURO Damjas, Tursticka zajednica TK, Sindikat TE, Sindikat GIKIL, SISECAM Lukavac, Junuzovic Kopex, Spreča JP Hotel Lukavac, Dizajn studio Miss, Hotel Senad od Bosne, Mama mia, Robinzon, Teikom, Izgradnja Teočak, Lovic&co, Pekara Nino, MZ Prokosovići, MZ Turija, Ema Mrinoni Camicie, Pečenjara PUPO, Dr. Karić Alija, Caffe Cube, BBCC, Caffe bar Batman, Irish pub, Soda pub, Jaraković Mirsad, Prolab, Eko život, Perutnina Ptuj.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Priredio(la): Art Centar Lukavac