TUZLARIJE - KULTURA

27.08.2015.
˝Pozorište bez granica 2015˝:
Publika ponovo ispunila Atelje, večeras predstava “Ne šetaj se gola”
Drugog dana Međunarodnog festivala pozorišta sa područja Balkana "Pozorište bez granica 2015", koji se održava u Tuzli od 25. do 29. augusta 2015. godine, sinoć je na program bila predstava "Dvije".

Tuzlarije


Za odličnu izvedbu aktuelne priče smještene u svako tranzicijsko društvo, pa i ono dobro poznato tuzlanskoj publici, glumice Anđela Fržop i Martina Tabula iz Amaterske družine Vodice, nagrađene su gromoglasnim aplauzom publike, koja je prostor Ateljea "Ismet Mujezinović" i sinoć ispunila do posljednjeg mjesta.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Večeras će publika imati priliku vidjeti predstavu “Ne šetaj se gola” domaćina festival Draft tetar Tuzla, rađenu po djelu Georges Feydeaua, koja je premijerno uz odlične reakcije publike izvedena u junu ove godine.

Tuzlarije


Predstavu je režirao Enver Hasić Haš, a u predstavi igraju: Aldin Joldić, Almedina Salčinović, Silva Banović, Jasmin Salkić, Ivana Vidović i Irena Soldat.

Do kraja festivala publika će imati priliku vidjeti još predstave: 28.08.:"Predigra" (Teatar Harlekin Postojna, Slovenija) i 29.08.: "Trojan women" (Theatre and Movie House AKT Priština, Kosovo).

Festival je dio manifestacije Ljeto u Tuzli, a ulaz na sve predstave koje počinju u 20.20 h u Ateljeu “Ismet Mujezinović” je slobodan. U slučaju kiše, predstave će se igrati u unutrašnjem dijelu Ateljea.

Osmrtnicama ba smrtovnice