TUZLARIJE - KULTURA

26.08.2015.
U Tuzli počeo Festival ˝Pozorište bez granica 2015˝
Međunarodni festival pozorišta sa područja Balkana "Pozorište bez granica 2015", sinoć je u Ateljeu „Ismet Mujezinović“ otvoren predstavom rađenoj u koprodukciji Gradskog kazališta "Joza Ivakić" i Kazališta "Nova scena" Vinkovci (Hrvatska).

U ime Vlade Tuzlanskog kantona festival je otvorio Zlatko Dukić, pomoćnik ministra za kulturu i sport koji je pozvao ljubitelje pozorišta da u narednim danima pogledaju sve predstave koje su dio ovogodišnjeg „Ljeta u Tuzli“.

Tuzlarije


Gosti iz Hrvatske su izveli predstavu "Čehov na kvadrat”, komediju u kojoj se događaji iz Čehovljevih jednočinki ´´Prosidbe´´ i ´´Medvjeda´´ u paralelnoj igri svjetla i sjene odvijaju u isto vrijeme na istoj sceni. Ova predstava pružila je publici jedinstvenu mogućnost da u jednoj pozorišnoj predstavi pogledaju čak dvije komedije i nasmiju se do suza. Autor predstave je Anton Pavlovič Čehov. Reditelj je Vladimir Andrić. U predstavi su igrali Zorko Bagić, Bruno Vendling, Andrijana Raguž, Željko Mandić, Ilija Červen, Andrija Badžek.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Večeras je na repertoaru predstava „Dvije“, Dramske amaterske družine Vodice iz Hrvatske.

Kažimo i to da je ulaz na sve predstave koje počinju u 20.20 h u Ateljeu "Ismet Mujezinović” slobodan.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice