TUZLARIJE - KULTURA

18.08.2015.
Ljepota bh. folklora na smotri u Makedoniji
Mladi iz Gračanice oduševili Ohrid i Kičevo
Članovi Udruženja mladih „Sijedi krš" Babići kod Gračanice gostovali su na dva veoma značajna festivala folklora u Republici Makedoniji i to: XI internacionalni dječiji festival folklora u Kičevu i IX internacionalni festival folklora ´´Makedonsko Sonce´´ u Ohridu.



- Bilo je to prelijepo druženje naših članova, kako tokom putovanja, tako i u ova dva zanimljiva makedonska grada. Posebno moramo istaći grad Ohrid i Ohridsko jezero, gdje su članovi UMSK sa svojim prijateljima iz KUD-a Niko Pusoski proveli dva prekrasna dana uz kupanje, sunčanje i krstarenje brodicom na kojoj se viorila BH zastava – navode iz UMSK.

Ugodno druženje je krunisano i odličnim nastupima na IX internacionalnom festivalu folklora ´´Makedonsko Sonce´´. Pored Gračanlija na festivalu su se predstavila i foklorna društva iz dvadeset zemalja.

- Bili smo jedini predstavnici Bosne i Hercegovine te smo za naš nastup pokupili dobre kritike i osvojili simpatije svih sudionika. Dogovorena je saradnja i sa drugim kulturno-umjetničkim društvima – navode iz ovog Društva.

Tuzlarije


Tuzlarije

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice