TUZLARIJE - KULTURA

21.09.2015.
Otvorena Izložba djela sa 5. Likovne kolonije Svatovac
Tuzlarije


Sinoć je u 20:00 sati u Centru za kulturu u Lukavcu otvorena izložba djela nastalih na 5. Likovnoj koloniji Svatovac. Publici je predstavljeno 55 djela. Alija Kamber, kojem je ovo prvi puta da učestvuje na koloniji Svatovac, obratio se publici, a zatim ispred Art centra, Emir Nuhanović-Viske. Izložba će ostati otvorena mjesec dana.

Tuzlarije


Na djelima umjetnika učesnika vidljiv je široki dijapoazon tema i likovnih motiva, kao i načina tretmana slike i skulpture. Pažljivi posmatrač će nezaobilazno uočiti hetoregene modernističke likovne utjecaje koji se kreću od suptilnog realizma, surealizma, kubizma, ekspresionizma do apstraktnog ekspresionizma i konkretne umjetnosti. Ovi elementi se u djelima pojavljuju ponekad osamljeni, u pojedinim slučajevima na vješt način kombinirani, ali rijetko kao isključivi i jedini aspekt vrijednosti djela. Skoro bez izuzetka ovi utjecaji su integrisani u izrazito individualne i autentične poetike autora.

Tuzlarije


Alija Kamber, kojem je ovo prvi puta da učestvuje na koloniji Svatovac, obratio se publici, a zatim ispred Art centra, Emir Nuhanović-Viske. Izložba će ostati otvorena mjesec dana.

Priredio(la): Art Centar Lukavac                


Osmrtnicama ba smrtovnice