TUZLARIJE - KULTURA

27.09.2015.
Foto / Video
Bajramski koncert Ansambla ˝Zefir˝ i KUD-a ˝Mehlem˝
Tradicionalno, kao i ranijih godina, Udruženje mladih „Zefir“ iz Srebrenika u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Srebrenik organizovalo je Veliki bajramski koncert, koji je održan u Domu kulture u ovom gradu.



Ovim koncertom mladi iz Srebrenika su ukazali na ljepotu Kurban-bajrama, velikog muslimanskog praznika, sa akcentom na njegove porodične vrijednosti. Istakli su pozitivne vrijednosti koje u sebi nosi ovaj blagdan, kao što su upućivanje na solidarnost i ljubav, očuvanje rodbinske bliskosti i razvijanje moralnih i opšteprihvaćenih društvenih vrijednosti.

Tuzlarije


Manifestaciju su uveličali i članovi KUD-a "Mehlem" iz Oberhausena, koji su krajem mjeseca maja ove ugostili članove "Zefira" u svojim domovima, a „Zefirovci“ su im uzvratili gostoprimstvo na ovom koncertu.

- Ovom saradnjom i druženjem nastavit ćemo da održavamo prijateljstvo sa dragim gostima, koji su već osvojili naša srca. Nastojat ćemo da kroz zajedničko djelovanje radimo na očuvanju i njegovanju tradicije te obostrane ljubavi prema Bosni i Hercegovini – kazao je profesor Jasmin Brašnjić, predsjednik Udruženja mladih “Zefir”.

U dvosatnom programu, brojni posjetioci imali su priliku poslušati ilahije i kaside, sevdalinke i prigodne besjede u izvođenju Ansambla „Zefir“ i KUD-a „Mehlem“. Publiku je poselamio i efendija Brašnjić koji je ukazao na značaj Kurban-bajram te svim prisutnim uputio čestitku povodom ovog blagdana.

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice