TUZLARIJE - KULTURA

26.09.2015.
Teatar Kabare Tuzla, 29. septembra:
Stand Up komedija: “Ozbiljne gluposti” Tina Vodopiveca
Najprodorniji slovenski stand-up komičar prošlog desetljeća, koji je uz domaću publiku oduševljavao i nastupima na brojnim svjetskim pozornicama, ove se jeseni stanovnicima nekadašnje zajedničke države predstavlja posebnim projektom. Tin Vodopivec je u ponedjeljak, 17. augusta, premijerno predstavio svoj prvi “comedy special” pod nazivom “Ozbiljne gluposti” koji je nedavno snimio u zagrebačkom Studiju smijeha.

Tuzlarije


Kako je zapravo pala odluka da se nakon Londona, Los Angelesa, Seattlea, Pariza, Budimpešte i brojnih drugih prijestolnica komedije ovoga puta intenzivno usmjeri na domaću regiju u kojoj stand-up komedija doživljava tek svoje proljeće?

“U Zagrebu sam prvi put nastupio u novembru 2008. i sjećam se kako sam nervozno sjedio u toaletu kluba i razmišljao je li ovo možda pucanj u prazno! Ipak, kroz godine se broj nastupa po Balkanu počeo povećavati, odaziv publike je uvijek bio odličan i tako se zapravo i rodila želja da se videom još bolje predstavim toj publici“, tako svoju ideju o osvajanju Balkana objašnjava i doživljava simpatični komičar koji smatra da, bez sumnje, ima najbolji posao na svijetu.

Polusatni comedy special “Ozbiljne gluposti” moguće je pogledati na YouTubeu pa je dostupan svim ljubiteljima stand-up komedije. Uz Tina stoji brojna ekipa iz koje se, prema značaju i predanosti, izdvaja još jedan slovenski komičar – Jernej Celec, koji je bio zadužen za režiju “Ozbiljnih gluposti”. Pogled iz udobnog naslonjača trebao bi poslužiti kao poziv gledateljima da ovo iskustvo prepuno smijeha priušte i uživo. Tin se uskoro sprema na turneju “Good times comedy tour” na području Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. “Želim ovom turnejom nasmijati što veći broj ljudi i uz to se odlično zabaviti. Iznimno me veseli što ću opet putovati državama bivše Juge i družiti se s odličnim komičarima, uz koje me posljednjih godina vežu nezaboravna iskustva“, dodaje Tin.

Tin Vodopivec tako ove jeseni dolazi u Zagreb, Beograd, Sarajevo, Tuzlu i brojne druge gradove. U Tuzli će Tin zajedno sa Vlatkom Štamparom nastupiti 29.septembra u 20 sati u TKT-u, dok će u srijedu 30.septembra u 20:30 ovaj komičarski šou biti izveden u lukavačkom klubu BBCC.



Dakle, bit će puno prilika da se ovog komičara, koji iznova dokazuje da ne poznaje jezične barijere, vidi na još jednom njegovom izvrsnom stand-up putovanju. Do tada je pravi recept za smijeh kanal YouTube i ključne riječi “Ozbiljne gluposti”.

Priredio(la): TKT                


Osmrtnicama ba smrtovnice