TUZLARIJE - KULTURA

26.09.2015.
Predstava ˝Dame biraju˝ 30. septembra u BKC-u
Nakon osvojenih nagrada ALTTEATAR sa predstavom „Dame biraju“ kreće na turneju po Bosni i Hercegovini.

Predstava koja je ovoga proljeća oborila sve rekorde gledanosti, te u tri mjeseca doživjela 25 izvođenja sa preko 6.000 gledaoca, kreće na turneju u 10 bh gradova.

Tuzlarije


Dame biraju igraće u deset gradova i to uglavnom u dva termina. Naime, dnevni termini su rezervisani za posjetu srednjoškolaca, dok će u večernjim terminima predstavu moći pogledati svi ostali koji to žele.

Početak turneje zakazan je za 30.09. u Tuzli – BKC, a odmah zatim slijede 1.10. - Brčko u Domu kulture i 2.10. - Bijeljina u Kulturnom centru. Mostar je na rasporedu 8.10. u HDHS Kosača.

Sjajna mlada glumačka ekipa, također će nastupiti u Prijedoru, Banja Luci, Sarajevu, Zenici, Doboju i Goraždu.

Realizaciju predstava za srednjoškolce podržala je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, ured za odnose s javnošću, a preporuku su dala resorna ministarstva za obrazovanje.

Podsjetimo, pritisnuti besposlicom, a samim tim i besparicom, petorića mladića riješenje svojih egzistencijalnih problema pokušavaju pronaći kao striperi u noćnom klubu. Predstava tretira probleme mladih ljudi, ne samo u BiH, nego i regiji, i apostrofira pitanje da li je rješenje problema odlazak negdje drugo ili suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život.

Režija: Admir Glamočak
Asistentica režije: Amra Mehić
Kostim i scena: Lejla Hodžić
Producent: Slaven Vidak
Grafički dizajn: Naida Begović
Ton i svjetlo: Irhad Hodžić i Rusmir Efendić
Garderoba: Nevzeta Musabegović

Igraju: Enes Salković, Adnan Goro, Amila Terzimehić, Emir Fejzić, Mirza Dervišić, Davor Sabo, Damir Kustura

Vidimo se u Tuzli 30.09.2015. godine u BKC Tuzla s početkom u 20:00 sati. Dobrodošli!