TUZLARIJE - KULTURA

14.12.2015.
NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla
Velika dječija priredba Glossa-centra i Biblioteke “Derviš Sušić”


Glossa – centar za njemački jezik Tuzla u saradnji sa JU Narodnom i univerzitetskom bibliotekom “Derviš Sušić” organizuje “Veliku dječiju priredbu”. Ova manifestacija će djeci omogućiti ne samo da se zabave, nego i da publici pokažu rezultate svog kreativnog rada i učenja.

Tuzlarije


Pored malih polaznika Glossa – centra za njemački jezik Tuzla, na priredbi nastupaju djeca učesnici radionica koje Glossa-centar Tuzla organizuje u JU “Naše dijete” Tuzla (obdanište “Pčelica”), zatim djeca učesnici radionica koje Glossa-centar organizuje u JU Zavodu za odgoj obrazovanje osoba sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju Tuzla.

Za svu prisutnu djecu, kao i njihove roditelje i prijatelje, ali si ostale zainteresovane posjetioce smo pripremili glumačke, plesne i recitatorske nastupe, kao i prigodne paketiće za djecu učesnike programa.

Za dodatnu zabavu će se pobrinuti i predstavnici njemačkog brenda slatkiša Haribo, koji će manifestaciju posjetiuti zajedno sa svojom maskotom “Haribo medom”. Pored toga, oni će za djecu učesnike programa obezbijediti poklon paketiće, gumene Haribo mede.

Ulaz je besplatan za sve posjetioce.
KADA? srijeda, 16.12.2015. u 18:30
GDJE? JU Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla, Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7

Priredio(la): NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla