TUZLARIJE - KULTURA

22.05.2016.
Najava aktivnosti
Majski dani Doma mladih
Kao što smo i do sada najavljivali, nastavljamo sa „Majskim danima Doma mladih“ i to vrlo uspješno, jer smo od početka mjeseca maja već realizirali osam različitih kulturno-umjetničkih sadržaja.

Tuzlarije


S obzirom da će u četvrtoj sedmici maja biti obilježen Dan žalosti, 25.05.2016.g. odlučili smo da u toj sedmici maksimalno smanjimo aktivnosti, ali u okviru projekta „Infohouse“ koji se odnosi na IX Socijalni dan – kada srednjoškolci rade u različitim organizacijama u 50 BiH zajednica, uzeli smo učešće te ćemo na taj dan primiti tri srednjoškolca u svoje radno okruženje i pokazati im šta znači raditi i stvarati.

Sa aktivnostima u okviru „Majskih dana počinjemo u ponedjeljak, 23.05.2016.g., u prostorijama organizacije Osmijeh za Osmijeh u 12:00 h, gdje će biti održane radionice za djecu i mlade o pravima omladine i djece na današnjem vremenu. Radionice su kreativnog tipa, osmišljene tako da zainteresuju i privuku što veći broj mladih ljudi u JU „Dom mladih“ Tuzla, gdje su nalaze prostorije organizacije Osmijeh za osmijeh. Voditeljica radionice je članica ekipe OzO, Vlasta Marković.
U sklopu „Majskih dana Doma mladih“ JU OŠ „Brčanska Malta“ obilježava „Sedmicu mira“.

Na Kamernoj sceni Doma mladih u peatk, 27.05.2016.g. u 15:00 h, bit će održana promocija najboljih literarnih radova učenika osnovnih škola Grada Tuzla, na temu „Zašto volim Tuzlu“. Manifestaciju će pjesmom uljepšati hor JU OŠ „Brčanska Malta“ Tuzla.
U ponedjeljak, 30.05.2016.g., kao završna manifestacija „Majskih dana Doma mladih“ bit će održana Retrospektivna izložba plakata, priznanja, zahvalnica, fotografija i nagrada koje je JU „Dom mladih“ Tuzla dobivala, organizovala i realizovala tokom 44. godine od svoga postojanja, uz prigodan programski sadržaj. Već u utorak, 31.05.2016.g. bit će održana Druga međunarodna koneferencija projekta „Škole za mir“ u organizaciji OŠ „Brčanska Malta“, pod pokroviteljstvom Američke ambasade u BiH.

Maja Hodžić


Osmrtnicama ba smrtovnice