TUZLARIJE - KULTURA

01.03.2016.
4. marta u Teatru Kabare Tuzla:
Slobodan ulaz na predstavu ˝Krojcerova sonata˝
U petak 04. marta u 19:30 na sceni Teatra Kabare Tuzla, publika će besplatno moći pogledati predstavu "Krojcerova sonata" u izvođenju glumca Vlade Keroševića.

Predstava će biti izvedena i kao svojevrstan poklon publici pred početak novo TKT Festa koji će i ove godine ugodno iznenaditi ljubitelje teatarske umjetnosti.

Tuzlarije


Premijerna izvedba predstave je upriličena 2013. godine u Teatru Kabare u Tuzli, a do sada je imala niz festivalskih izvođenja i gostovanja.

Njome je istaknuti tuzlanski glumac Vlado Kerošević obilježio 35 godina svoga umjetničkog rada i načinio prigodni homage svim onim godinama koje je proveo na teatarskim daskama.

Središte storije je odnos muškarca i žene, problem duhovnog i fizičkog u njihovom odnosu. Tolstoj ga je razveo u niz rukavaca i svaki od njih je trebao dati svoj obol idejnoj okosnici koju je sebi unaprijed Tolstoj postavio i, na kraju, sveo ih u životnu bujicu sa vrtoglavom maticom ljubomore koja je, poput oluje, uništavala sve pred sobom dok se nije završila zločinom – ubistvom.

Autor teksta je Lav Nikolajevič Tolstoj, dramatrušku obradu pripremila je Nancy Harris a prestavu je režirao Nebojša Bradić.

Teatar kabare Tuzla / Početak: 19.30 sati / Ulaz slobodan

Osmrtnicama ba smrtovnice