TUZLARIJE - KULTURA

07.03.2016.
The ZVONO Award danas u Tuzli:
Konkurs za mlade umjetnike
U sklopu konkursa za Zvono Award 2016 – nagrade za mlade umjetnike/ce iz BiH do 35. godina starosti – Sarajevo Centar za Savremenu Umjetnost SCCA u saradnji sa Međunarodnom Galerijom Portreta Tuzla, Scenom Tuzla (Galerija Grundilo) i Akademijom dramskih umjetnosti organizuje informativni događaj koji će se održati danas u Međunarodnoj galeriji portreta za početkom u 14 časova.

Tuzlarije


Ovom prilikom moći ćete saznati više o ovoj jedinstvenoj nagradi za savremenu umjetnost u BiH, koja pobjedniku/ci pruža mogućnost dvomjesečnog boravaka u New Yorku.

Rok za prijavu je 27.3. 2016. a rezultati konkursa biti će objavljeni u aprilu 2016. (finalisti) i maju 2016. godine (pobjednik/ca).

Prijaviti se mogu likovni umjetnici/e koji/e rade u području savremene umjetnosti, uključujući slikanje, skulpturu, grafiku, print, crtež, instalaciju, fotografiju, video, nove medije i performans.

Nagrada nije namijenjena umjetnicima, koji se bave primjenjenom umjetnošću kao to su design, teatar, ples i film.

Detaljne informacije možete preuzeti na web stranici scca.ba/zvono-award a moguća pitanja uputiti koordinatorici nagrade Sandra Bradvić putem emaila [email protected] ili telefona +387 (0) 62 113 460.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice