TUZLARIJE - KULTURA

28.03.2016.
Večeras na programu XIV TKT Festa predstava ˝Njuške˝
Večeras u 19:30 na programu XIV TKT Festa je predstava "Njuške" Teatra
Exit iz Zagreba.

Glumačku postavu u predstavi čine Filip Križan, Enes Vejzović i Janko Rakoš, a nastala je prema predlošku "The Dog Logs" nagrađivanog australskog filmaša i dramatičara C. J. Johnsona.

Tuzlarije


U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu, stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi, afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti. Tu je i policijski pas koji se bori protiv kriminala, hrvatski gonič kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju, ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom.
Izvjesno je je predstava »Njuške« omiljena i komercijalno uspješna predstava, pri čemu ohrabruje odluka autorskog tima predstave da diskretno, s mnogo humora optuže ljudsku vrstu za čitav niz zlorabljenja pseće dobrote i privrženosti.

Komedija: „NJUŠKE“, autor: C. J. Johnson, režija: Matko Raguž,
Produkcija: Teatar EXIT, Zagreb,

Igraju: Enes Vejzović, Janko Rakoš i Filip Križan,

Osmrtnicama ba smrtovnice