TUZLARIJE - KULTURA

07.04.2016.
˝From Tuzla with love˝:
Koncert Ismara Kolčakovića za pamćenje
Svoje gitarističko umijeće na koncertu „Tuzli s ljubavlju“, prvi put pred tuzlanskom publikom, pokazao je dvanaestogodišnji Ismar Kolčaković iz Belgije. Kao gosti nastupili su njegov profesor Jan Depreter, koji važi za jednog od najznačajnijih gitarista današnjice, te gitarista iz Tuzle Emir Hadžiefendić.



Iako jako mlad, Ismar je za svoje umijeće već nekoliko puta nagrađivan, između ostalog na „Antwerpen Guitar Festivalu“. Ovaj vrlo talentovani mladić rođen je u Belgiji, vrlo stidljivo se koristi bosanskim jezikom, ali sasvim dovoljno da kaže kako se neizmjerno raduje što je nastupio u našem gradu.

Tuzlarije


- Iza sebe već imam nekoliko koncerata, a ovom sam se posebno radovao jer je održan u gradu gdje moji roditelji imaju mnogo prijatelja i rodbine. Vjerujem da je publika uživala, jer sam se za ovaj koncert posebno pripremao – istakao je mladi gitarista.

U jednoiposatnom programu na repertoru su se našla djela Johana Sebastiana Baha, Joaqina Turina, Erika Satie, Francisca Tarrega, a sve izvedbe mnogobrojna publika u Međunarodnoj galeriji potreta nagrađivala je gromoglasnim aplauzima.

Sticajem okolnosti professor Jan Depreter je čitav život surađivao sa gitaristima iz Tuzle i tako se rodila ideja da komponuje pjesmu "From Tuzla with love", koju je publika također mogla da čuje na ovom koncertu.

Organizaciju ovog koncerta potpisuje Draft teatar Tuzla.


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice