TUZLARIJE - KULTURA

14.01.2016.
Najava
Promocija web magazina ˝Festival.ba˝ i programskih aktivnosti ˝Artz Produkcije˝
U Ateljeu „Ismet Mujezinović“ 15.01.2015. godine, sa početkom u 19:30 sati, bit će upriličena promocija najnovijeg projekta tuzlanske organizacije „Artz Produkcija“ : web magazina „Festival.ba“.

Tuzlarije


Online magazin “Festival.ba”, predstavlja jedinstvenu web platformu, koja ima za cilj pravovremeno informisati građanstvo o domaćim i regionalnim festivalima, kulturnim događajima, radu kulturnih ustanova, organizacija, grupa i pojedinaca/pojedinki, mladih afirmisanih i neafirmisanih umjetnika i umjetnica na prostoru Bosne i Hercegovine i regiona.

Posjetitelji/ce web magazina „Festival.ba“, osim što će biti u toku sa najaktuelnijim vijestima iz oblasti filma, muzike, teatra i likovne umjetnosti, imat će pristup i bazi podataka, u okviru koje je izvršeno mapiranje najznačajnijih festivala u BiH (Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Zenica, Neum, Široki Brijeg), kao i bazi podataka u okviru koje je izvršeno mapiranje kulturnih ustanova i institucija pet bosanskohervegovačkih regija: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar i Zenica.

Web magazin Festival.ba podržan je od strane Fondacije tuzlanske zajednice.

Nakon promocije web magazina „Festival.ba“, posjetitelji će biti upoznati i sa programskim aktivnostima organizacije „Artz Produkcija“ za 2016 godinu.

Projekti: Festival savremene umjetnosti „arTz“, BUARF (Balkan Unplugged Acoustic Rock Festival), AUDIOREVIJA (klubske večeri), Revija dječijeg filma, kino distribucija dokumentarnog filma „Rock´N´War“, produkcija i distribucija dugometražnog igranog filma „Heroj 43.1“, ljetnja škola filma za djecu i mlade, koncertne manifestacije, pozorišne predstave i open air programi, predstavljaju neke od aktivnosti „Artz Produkcije“ u 2016 godini . Organizatori predviđaju na godišnjem nivou posjetu od oko cca 60.000 posjetitelja.

08.04.2016. u Bosanskom Narodnom Pozorištu Zenica, biti će upriličen koncert Amire Medunjanin.

09.04.2016. koncert Amire Medunjanin će biti upriličen u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Producent koncerta je organizacija „Artz produkcija“, a koproducenti su BKC Tuzla i BNP Zenica.

Iz „arTz Produkcije“ podsjećaju da je od 06.01. – 15.02. otvoren javni poziv za prijavu umjetničkih programa, a koji će ukoliko prođu selekciju biti upriličeni na Festivalu savremene umjetnosti „arTz“, u junu 2016.godine.

Festival „arTz“ 2016. će trajati od 01.06. – 07.06.2016.godine.

Prijavu umjetničkih događaja za „arTz festival“možete izvršiti putem online aplikacije na linku: https://goo.gl/ZcY3Ux