TUZLARIJE - KULTURA

02.08.2005.
U septembru promocija spota Envera Lugavića
Drugoplasirana ˝OBN Super Nova˝ zvijezada Enver Lugavić Kice ovih dana aktivno radi na svom prvom albumu, koji će, kako otkriva, biti gotov do kraja godine. Do sada je izdao dva singla i duet s Jelenom Milušić pod nazivom ˝Naše usne˝. Kaže da je završio snimanje spota za singl ˝Približi se˝, čiji je autor Nermin Puškar Puško, a koji će promovisati u septembru ove godine.



˝Osim Puške, napisao sam i ja nekoliko pjesama. U svakom slučaju u tom dijelu posla Puško mi je mnogo pomogao, tako što smo zajedno nadograđivali moje tekstove. Sigurno je da će na mom prvencu biti 15 pjesama. Od ovog broja biće dva objavljena singla i duet ´Naše usne´ s Jelenom Milušić˝, kazao je Lugavić.



Dvadesetpetogodišnji Enver Lugavić Kice rođen je u Banovićima. Student je engleskog jezika na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Svoju karijeru počeo je 1995. godine u bendu ˝Bad Time˝, koji je kasnije preimenovan u ˝Loše vrijeme˝. S ovim bendom svirao je po cijeloj Bosni i Hercegovini i izdao dvije demo pjesme. Učestvovao je na takmičenju u SuperNova izboru talenta BiH 2003. godine i osvojio drugo mjesto.

Osmrtnicama ba smrtovnice