TUZLARIJE - KULTURA

18.02.2016.
Donna Ares promovisala knjigu ˝Soba za nikoga˝
Optimizam je bio presudan u borbi s karcinomom
U Bosanskom kulturnom centru Tuzla sinoć je održana promocija nove knjige Donne Ares pod nazivom "Soba za nikoga". Iako kao kompozitor i tekstopisac piše pjesme i uspješno djeluje skoro dvadeset godina, Donna nije ni sanjala da će jednog dana napisati knjigu. Ali kako sama kaže “život piše najbolje romane”. Ona je svoja iskustva i saznanja kroz tešku brobu za život pretvorila u pisanu riječ u nadi da će pomoći drugim ljudima da se suoče sa strahovima i ličnim borbama.

Tuzlarije


Naime, Azra Kolaković – Donna Ares je mjesecima izazivala divljenje svojom hrabrošću u borbi protiv karcinoma. Period liječenja trajao je duže od godinu dana, a kroz šta je sve prošla, ko joj je pomogao, ko odmogao u teškim trenucima, te kako je sve podnijela, najbolje je opisala u svojoj knjizi Soba za nikoga.

- Optimizam je bio presudan u mojoj borbi protiv ove bolesti. Neizostavna podrška porodice, prijatelja, kolega i ljudi koji su se kao i ja borili, a neki se još uvijek bore sa ovom opakom bolešću, pomogli su mi da prevaziđem sve barijere i da sutra uđem u novi dan zdrava, kao pobjednik – kazala je Kolaković.

Osim autorice, o knjizi su govorili Adnan Delibegović, načelnik Klinike za onkologiju, hematologiju i radioterapiju UKC-a Tuzla, Albina Vicković, urednica Informativnog programa RTV Slon i Remira Osmanović, glumica Narodnog pozorišta Tuzla. Za odlično vođenje promocije bio je zadužen novinar Dino Durmić.

Pogledajte šta su kazali promotori i kakva je atmosfera vladala u Bosanskom kulturnom centru.



U kulturnom dijelu programa učestvovali su učenici Srednje muzičke škole Tuzla, koji su svojim muziciranjem oplemenili ovaj događaj.

Posjetioci promocije bili su u prilici da kupe Donninu knjigu, a prihod od prodaje namijenjen je radu Fondacije “Donna Ares”, koja pomaže oboljelima. Također i menadžment BKC-a odlučio je da 20 posto sredstava od prodaje ulaznica za predstavu bugojanskog teatra Fedra “Tamo gdje sunce zalazi”, koja se igra u BKC-u 20 februara, donira za pomoć u radu ove Fondacije.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice