TUZLARIJE - KULTURA

02.03.2016.
Regionalna turneja Maye Sar počinje koncertom u Tuzli
Bosanskohercegovačka kantautorica, kompozitorica i pjevačica Maya Sar, jedno je od najznačajnijih regionalnih imena pop muzike. Svoju karijeru već godinama gradi samozatajno, nenametljivo i na veoma visokom umjetničkom i produkcijskom nivou.

Foto: Jasmin Fazlagić
Tuzlarije


Maya Sar je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2012. godine svojom autorskom kompozicijom „Korake ti znam“. Kao kompozitor i tesktopisac sarađuje sa najeminentnijim regionalnim izvođačima, među kojima su Zdravko Čolić, Tereza Kesovija, Nina Badrić, Aleksandra Radović, Karolina Gočeva, Jacques Houdek i mnogi drugi.

26. marta Maya i njena brojna ekipa saradnika kreću na veliku regionalnu turneju „Maya Sar - Live in theater“. Simbolično Maya je željela turneju započeti upravo u rodnom gradu, na sceni renoviranog Narodnog pozorišta Tuzla. Na ovaj način Maya se želi zahvaliti gradu u kojem je napravila svoje prve muzičke korake i turneju započeti od kuće, a njen nedavno objavljeni singl “Naša ljubav, naša kuća” upravo nosi tu snažnu poruku ljubavi, sreće i zadovoljstva koje dom i porodica donose.

Nakon Tuzle slijede koncerti u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Na koncertima koji ce biti održani u teatrima širom BiH i regije, Maya Sar će nastupiti sa svojim desetočlanim bendom, uz posebno odabrane goste.

Maya je 2013. godine objavila album “Krive riječi”, pod etiketom nekoliko renomiranih regionalnih izdavačkih kuća (Aquarius Records, City Records…). Sa istog albuma je izdvojeno 5 singlova, za koje su urađeni video spotovi visoke produkcije, čime Maya Sar, pored BiH, dobija veliki medijski prostor u svim bitnijim regionalnim radio i TV kućama u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Jedinstveni martovski koncertni ugođaj koproducentski potpisuju Agencija „Zeus“ iz Tuzle i „Long play“ studio iz Sarajeva i zasigurno je muzički događaj o kojem će se dugo pričati i koji će publika dugo pamtiti.

Ulaznice za ovaj izuzetni koncert biće u prodaji od 7. marta 2016. godine u marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla, kao i na tuzlanskom Korzu kod “Seje i Vilija”.

B.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice