TUZLARIJE - KULTURA

23.03.2016.
Narodno pozorište, danas u 19:30
Tuzlanska premijera predstave ˝What is Europe?˝
Tuzlarije
Fotografija: Velija Hasanbegović


Tuzlanska premijera predstave "What is Europe?" jednog od najuspješnijih regionalnih reditelja, Andrása Urbána, održat će se u Narodnom pozorištu Tuzla u srijedu, 23. marta 2016. godine sa početkom u 19 sati i 30 minuta. Ova predstava Scene MESS iz Sarajeva nastala je prema esejima Lászla Végela, a publika će imati priliku da pogleda priču o identitetu balkanskih naroda i procesu preispitivanja naše prošlosti i budućnosti.

Protagonistica predstave, Mirna Kreso, istakla je da je jako uzbuđena zbog igranja u svom rodnom gradu.

- Moram priznati da mi je neizmjerno drago što sa predstavom "What is Europe" gostujemo u mom rodnom gradu. Već dugo iščekujem priliku da ponovo igram na sceni Narodnog Pozorišta Tuzla, gdje sam tokom studiranja načinila svoje prve glumačke korake. Radujem se i publici u kojoj će se sigurno naći mnoštvo mojih dugogodišnjih prijatelja, kolega ali i rodbine, navela je Kreso te pozvala Tuzlake i Tuzlanke da pogledaju predstavu.

Uloge u predstavi ostvaruju Sanin Milavić, Vedrana Seksan, Mirna Kreso, Benjamin Bajramović, Dženana Džanić i Amar Čustović dok ostatak autorskog tima čine dramaturginja Bojana Vidosavljević, kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitorica muzike Irena Popović, asistent reditelja Zulfikar Filandra i asistentica scenografije Jasmina Koluh.

Tuzlarije


Rezervacije karata moguće je izvršiti pozivima na telefone 035 251 645, 035 251-646 i 035 251 647 u Marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla.

Priredio(la): Scena MESS                


Osmrtnicama ba smrtovnice