TUZLARIJE - KULTURA

23.03.2016.
˝Ljepotica i zvijer˝ premijerno pred tuzlanskom publikom
U okviru 12. Dana mladih Tuzle u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, pred mnogobrojnim posjetiocima, premijerno je prikazana predstava "Ljepotica i zvijer".

Tuzlarije


"Ljepotica i zvijer" je ispitna predstava polaznika starije grupe Napredne faze Dramskog studija 2015. Rediteljski rad na predstavi potpisuje Adnan Mujkić, a saradnica u radu bila je Nadina Zubčević.

- U ovoj predstavi igra 55 mladih ljudi. Moja uloga u predstavi je da zapravo ispričam priču jedne žene koja smatra da se za sve u životu treba osvetiti. Tu su i moje tri kćerke i svi mi igramo negativne likove, što je zapravo i karakteristika svake bajke da bi pozitivna priča na kraju došla do izražaja. Ovo je također i naša rođendanska predstava kojom smo prvenstveno željeli da ukažemo na brojne predrasude u našem društvu. Zapravo, poenta je da nikoga unaprijed ne smijemo osuđivati i minimizirati, ma o bilo kome da je riječ - kazala je Zubčević.

U video izjavi poslušajte šta smo još o predstavi saznali od glumaca Pozorišta mladih Tuzle.Inače, predstava je sačinjena od mozaika teatra sjenki, dizajna svjetlosnih efekata i pratećih songova na sceni. Riječ je o komadu koji se dramskom igrom bori portiv društvenih predrasuda. Uloga naratora verbalno skicira tok događaja smješten u historijski kontekst početka Drugog svjetskog rata.

Predstava “Ljepotica i zvijer” izvodit će se i u dnevnim terminima za učenike osnovnih i srednjih škola, dok su večernji termini namijenjeni ljubiteljima pozorišne umjetnosti. Reprizu ove fantastične predstave možete pogledati sutra, (četvrtak, 24.marta) u terminima od 19:00 h i 21:00 sati na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.