TUZLARIJE - KULTURA

31.03.2016.
Matine za djecu u 13:00 sati
˝Hoću da se igram˝
Na TKT Festu danas je na repertoaru matine za djecu u 13:00 sati "Hoću da se igram" produkcija Teatar Kabare Tuzla. Režija: Sanela Babić i Emina Goletić;
Igraju: Sanela Babić, Emina Goletić, Adnan Mujkić i Emir Ibrahimović


Tuzlarije

Predstava za djecu “Hoću da se igram” satkana je od niza situacija koje proizilaze iz dječje književnosti i poezije. Namjenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta do 10.godina.

U predstavi su zastupljene prepoznatljive igrice koje su vezane za razvoj djece, kako psihofizičkih sposobnosti, tako i one koje njeguju duh, maštu, etiku i estetiku djeteta.

Magični svijet pozorišta nudi mogućnost zajedničke spoznaje moralnih vrijednosti, koje su neophodne za zdravo odrastanje.

Uz poeziju, pitalice, zagonetke, igrice i niz drugih interaktivnih trenutaka, djeca i glumci lakše pronalaze stazu sreće koja putevima beskraja vodi do školskog praga.

Predstava poziva sve mališane da nikada ne pristanu da svijet mašte i igre bude ostavljen u neki daleki kutak zaboravljenog djetinjstva.

U predstavi igraju: Sanela Babić, Emina Goletić, Adnan Mujkić, Edin Suljetović i Emir Ibrahimović. Dramatizaciju potpisuje Vlado Kerošević, a režiju Emina Goletić i Sanela Babić. Muziku za predstavu Dragan Divjak, aranžman Benko Marjanović, fotografija Robert Andrejaš.

Osmrtnicama ba smrtovnice