TUZLARIJE - KULTURA

02.04.2016.
Tuzlanka Maya Sar oduševila banjalučku publiku
Kantautorka, kompozitorka i pjevačica Maya Sar održala je koncert za pamćenje. Koncert je održan u okviru regionalne turneje „Maya Sar - Live in Theater“ 1. aprila, 2016. godine, u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci. Veoma emotivan nastup umjetnice i kantautorke Maye Sar, 10-članog benda i muzičkih gostiju nikoga nije ostavio ravnodušnim. Detaljno isplaniran i dugo pripreman muzički show osmišljen je tako da svake sekunde publiku drži zainteresovanom i uključenom u divnu muzičku čaroliju.

Tuzlarije


Sve generacije od najmlađih do najstarijih uživali su u veličanstvenom muzičkom događaju koji će se dugo pamtiti. Narodno pozorište je isijavalo posebnom energijom i emocijama.

Koncert je po riječima mnogih posjetilaca bio magičan. Koncert je počeo sa pjesmom “Korake ti znam”, a nastavio se sa velikim hitovima “Moj je život moja pjesma”, “Krive riječi”, kao i pjesmama koje je Maya Sar pisala za mnogobrojne poznate muzičare iz regiona. Koncert koji je trajao gotovo dva sata, upotpunili su i posebni muzički gosti Nermin Puškar i Goran Kovačić.

Muzičar Nermin Puškar je zajedno sa Mayom izveo svoju novu pjesmu “Kad u ovu ljubav sumnjam”, a nakon toga i svoj veliki hit “Dođi”. Publika je gromoglasnim aplauzom pokazala koliko voli Mayinu muziku, te je nekoliko puta vraćala na bis. Činjenica da Maya ima mnogobrojnu publiku u Banjaluci, pokazuje i podatak da su karte rasprodate u rekordnom roku.

Prvi koncert u okviru turneje je održan 26. marta u Tuzli. Simbolično, turneja je počela upravo u Mayinom rodnom gradu, na sceni renoviranog Narodnog pozorišta Tuzla.

Nakon Tuzle i Banjaluke slijede koncerti u Mostaru, Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Na koncertima koji će biti održani u teatrima širom BiH i regiona, Maya Sar nastupa sa svojim desetočlanim bendom, uz posebno odabrane muzičke goste.

O jedinstvenom koncertnom događaju u Banjaluci će se sigurno pričati, a publika će ga dugo pamtiti. Organizaciju i realizaciju banjalučkog koncerta koproducentski potpisuju “Play Team” iz Banjaluke i „Long Play Production“ iz Sarajeva.

Priredio(la): Agencija Fena