TUZLARIJE - KULTURA

04.08.2005.
Grupa IF snimila novi album
”Valjda, ne znam, možda” izlazi u septembru

Ljeto se lagano približava svom kraju, dolazi jesen, a sa njom i tradicionalno novi albumi. Novi album grupe IF iz Tuzle ugledat će svjetlo dana početkom mjeseca septembra. Rad na albumu je završen i trenutno se štampa u Njemačkoj. Kao što smo vas već obavjestili IF je postao jedan od eksluzivaca izdavačke kuće WINN Music pod čijom etiketom i izlazi spomenuti album simboličnog naziva “Valjda, ne znam, možda” na kojem je skupljeno deset godina rada grupe IF.

Kao najavu za ovaj album ovih dana je počelo po TV stanicama emitovanje novog video spota za pjesmu “Ne dostaješ mi ti” sa kojom je IF na ovogodišnjim Melodijama Mostara osvojio treću nagradu stručnog žirija. Spot za pomenutu pjesmu je rađen u produkciji WINN Musica, a pod dirigenskom palicom najboljeg bh. režisera Branka Vekića. U spotu se osim stalnih članica Merime i Azre kao treća djevojka pojavljuje manekenka Sandra Ikanović koja je uspješno nadomjestila nedostatak treće djevojke.

Proteklog vikenda, nakon završenih skokova sa Starog Mosta u Mostaru, na platou između caffe-a Old Town i Phenix, grupa IF je održala koncert. Ovo je već drugi put da članovi IF-a uveseljavaju Mostarce nakon skokova, a fantastična atmosfera od prošle godine ponovila se je i ovaj put. Više od hiljadu posjetilaca tri sata neprestane svirke specifičan fluid između izvođača i publike samo su neki od razloga koji su doveli do toga da je to bila noć za pamćenje. Članovi IF-a su još jednom dokazali da su jedna od najboljih party ekipa na ovim prostorima i potvrdili staru istinu “ukoliko želite dobru zabavu zovite IF”.
(oslobođenje)

Osmrtnicama ba smrtovnice