TUZLARIJE - KULTURA

04.04.2016.
Gitaristički koncert u Međunarodnoj galeriji:
˝Tuzli s ljubavlju˝ od Ismara Kolčakovića
U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u srijedu će, u organizaciji Draft teatra, biti održan gitaristički koncert pod nazivom “Tuzli s ljubavlju“, na kojem će nastupiti mladi muzičar Ismar Kolčaković i njegov mentor iz Belgije Jan Depreter.

Tuzlarije


Direktor Draft teatra Dragan Tešić kazao je danas na pres-konferenciji da je Depreter sarađivao s Tuzlanskim gitaristom Sanelom Redžićem te da je ovo njegov prvi nastup u BiH.

Mladi gitarist Ismar Kolčaković kaže da svira gitaru već tri godine i da je već osvojio nekoliko prestižnih nagrada.

- Moj učitelj i mentor koji će nastupiti sa mnom u srijedu je jedan od najboljih gitarista Belgije – ističe Kolčaković.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tešić je najavio i gostovanje Gradskog kazališta Beli Manastir iz Hrvatske, koje će pred tuzlanskom publikom izvesti predstavu “Dnevnik Anne Frank“ na sceni Narodnog pozorišta Tuzla 9. aprila, a čiji je nastup organizovan u saradnji s Jevrejskom opštinom Tuzla.

Ova predstava je prošle godine pobijedila na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, a protagonistica predstave Dunja Vlahek proglašena je najboljom mladom glumicom na hrvatskoj državnoj smotri kazališta.

Predsjednica Jevrejske opštine Tuzla Marina Rajner kaže da će ova predstava biti izvedena povodom velikog jevrejskog praznika Pesaha, koji nastupa 22. aprila i traje osam dana.

Ona je također pozvala sve građane Tuzle da pogledaju ovu predstavu, posebno učenike, koji za lektiru čitaju “Dnevnik Anne Frank”.

Najavljen je i novi projekt Draft teatra, koji pripremaju za prvu polovinu maja, a riječ je o političkoj satiri “Đe sam ja tu”.

Ulaz na koncert i na predstavu je besplatan.

Priredio(la): Agencija Fena                


Osmrtnicama ba smrtovnice