TUZLARIJE - KULTURA

04.04.2016.
Održana Svečana sjednica Gradskog vijeća
Staro i novo rukovodstvo Tuzle obilježili početak organizovanog otpora
Tuzlarije


Predsjedavajući Gradskog vijeća Tuzla, Jozo Nišandžić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i ratni gradonačelnik Selim Bešlagić, položili su vijenac na Spomen ploču na zgradi u kojoj je održana sjednica Skupštine opštine Tuzla 4.4. 1992. godine, a zatim je u sali Narodnog pozorišta održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla.

Tuzlarije


Nakon intoniranja državne himne prigodne govore održali su predsedavajući GVT Jozo Nišandžić i gradonačelnik Imamović, ističući važnost obilježavanja značajnih datuma te podsjećajući na prijeratna događanja kada je tadašnje rukovodstvo Tuzle donijelo dobre odluke.

Tuzlarije


Imamović se zahvalio Selimu Bešlagiću, Mehmedu Žiliću, Meši Bajriću, spomenuo je i nedavno preminulog Refika Ahmedinovića te sve koji su u to vrijeme dali doprinos u organizovanju pružanja otpora agresiji na našu zemlju.

Tuzlarije


Gradonačelnik je iskoristio priliku pa je na današnjoj sjednici pohvalio članove UKUD "Zvonko Cerić" Tuzla koji su danas više puta nastupili. Vezano za proble koji imaju sa prostorom rekao je da iz njih stoji ne jedan, nego 100.000 gradonačelnik te da "se nije rodio taj ko će vas iseliti".

Tuzlarije


Osim članova UKUD "Zvonko Cerić" nastupio je i estradni umjetnik Nedžad Salković.

Tuzlarije


Cvijeće je položeno i na spomen obilježju u MZ Husino gdje je upriličeno i svečano obilježavanje završetka radova na rekonstrukciji puteva u ovoj mjesnoj zajednici u ukupnoj dužini od 3000 metara (Cerik, Ankovica, Ul. Husinske bune. Ul. 27. Juli, Ul. Bone Markovića, Cerovi 2).

S.M.


Osmrtnicama ba smrtovnice