TUZLARIJE - KULTURA

22.04.2016.
Zabavno veče u povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa
Osvojite baš vi glavnu nagradu putovanje za dvoje!
Tuzlarije


Univerzitetsko sportsko društvo, Univerzitetski plesni klub, Centar za sport i Fakultet za tjelesni odgoj i sport organizuju Zabavno veče u povodu obilježavanja Svjetskog dana plesa koje će se održati 28. aprila sa početkom u 19:30 sati u hotelu "Tuzla" (restoran "Breza").

Ovo će biti jedinstvena prilika da ljubitelji dobre muzike i plesa uz temperamentne latino, disko i druge ritmove zaplešu na plesnom podiju bez obzira na starosnu dob.

Svjetski dan plesa  slavi se od 1982. godine 29 aprila i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog pozorišnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.

Osnovna ideja obilježavanja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

Rezervaciju mjesta možete izvršiti do 26. aprila na  e-mail:[email protected] ili na broj telefona: 061/738-580. Ulaz je besplatan.

Osmrtnicama ba smrtovnice