TUZLARIJE - KULTURA

25.01.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Pa šta to čujem, uhapšen Fahrudin Radončić. Da je neko iznenađenje i nije ali je ova naša politička scena za Bogu plakat. Pa ima li i jedna stranka iz koje nije niko privođen, pritvaran? Istina, slabo koji bude osuđen.

Tuzlarije


Mislila sam da su ozbiljnije optužbe, za sada navode ometanje rada pravosuđa i vjerovatno će već sutra biti slobodan.

Tuzlarije


Vezano za temu kako to kod nas vlast radi, u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke Derviš Sušić do 28. januara građani mogu pogledati šta i po kojim cijenama, daleko od očiju poreznih obveznika, kupuju bh. ustanove i institucije. Pa ne znam kako ih nije sramota. Ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem, a oni i pored fantastičnih primanja i niza povlastica, još i uzimaju, i to bez mjere. Kolega je bio, pa evo video da još jednom pogledamo.Jutro u Tuzli je počelo sa viješću da je starija muška osoba smrtno stradala u požaru. Vjerovatno spavao. Ima dosta starijih koji žive sami, a svi moramo paziti, i u stanovima, ako i nema peći ima loših instalacija.

Tuzlarije


Avion, koji je sinoć iz Basela trebao sletjeti u Tuzlu, zbog magle je produžio do Beograda. Putnicima rekli da neće ni pokušati da slete ako vidljivost bude manja od 1000 metara. Trebala su dva autobusa na sprat da prevezu putnike do Tuzle. Za one koje zanimaju letovi korisno je da se zna da autobusi voze od aerodroma do aerodroma.

Tuzlarije


Magla je i danas, i to je problem koji znatno utiče na efikasnost Međunarodnog aerodroma Tuzla. Zato se što prije mora o tome povesti računa jer zbog magle, u prošloj godini čak je 14.000 putnika preusmjereno na alternativne aerodrome.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 7 beba, 1 djevojčica i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 177 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 3 puta, prijavljeno je 8 krivičnih djela, zabilježene su 4 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla 25.01.2016.godine krv je darovalo 38 davalaca.