TUZLARIJE - KULTURA

26.03.2016.
Upriličena promocija dvije knjige Emine Vukičević i modna revija Svjetlane Vuković Cece

Sinoć je Biblioteka “Derviš Sušić“ bila domaćin promociji knjiga „Vatra“ i „Žena u haljini crvenoj“, autorice Emine Vukičević iz Sarajeva, nakon koje je uslijedila modna revija Svjetlane Vuković Cece inspirisana crvenom haljinom. O knjigama su govorile mr.sc. Enisa Žunić, književnica Fatima Memić i profesorica Ljubica Hodžić, u muzičkom dijelu večeri nastupile su Ženski hor „Slovenčice“, svoje umijeće na horni pokazao je gost iz Makedonije Lazar Mitev, a na gitari Damir Memić iz Živinica.

Tuzlarije


Tuzlarije


Sinočnjim događajem Emina Vukičević pokazala je da je vrlo lako spojiti nespojivo. Prema njenim riječima, samo udruženim radom, zajedničkim djelovanjem i optimizmom moguće je realizirati svaku ideju, a pri tome je jako važno da ostanemo pozitivni.

Tuzlarije



Živite svaki sekund života s osmijehom, pa kada i najviše boli. Mislite pozitivno, jer tako privlačite i dijelite pozitivnu energiju. Udijelite osmijeh drugima, ne košta ništa, a znači puno. Hranite sebe samo lijepim sjećanjima i snovima... jer snovi se ostvaruju samo onima koji vjeruju u njih. Vjerujte u nemoguće, u čuda, jer čuda se događaju, poručuje Emina.

Tuzlarije


Tuzlarije


Modeli su uz Cecine haljine, nosile nakit Alme Dell Mak, za make up zadužena je bila Amila Halilović, za frizure Frizerski salon „Aida“, te fotografije Tomislav Baotić.

Priredio(la): NUB Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice