TUZLARIJE - KULTURA

09.05.2016.
Festival dječje umjestnosti
Anja Torbarac osvojila specijalno priznanje za mlade književnike
U Sarajevu je prošlog vikenda zatvoren Festival dječje umjestnosti. Djeci je ponuđeno pet dana radosti, kako su to naglašavali organizatori Festivala.

Mnogobrojna publika uživala je u predstavama za djecu, radionicama i druženjima s književnicima. U okviru programa raspisan je i natječaj za najljepšu bajku. Članica Dječjeg književnog kluba „Knjigolina i prijatelji“ Anja Torbarac, osvojila je specijalno priznanje za mlade književnike. Nagrada Aida dodjeljuje se prvi puti i nosi ime djevojčice koja je život izgubila u granatiranju Sarajeva.

Tuzlarije



Anjin talent već odavno privlači pozornost renomiranih pisaca, pogotovo onih koji pišu za djecu. U obrazloženju nagrade žiri je naglasio njezinu zrelost i zapanjujući svijet mašte koji pretače u prekrasne slike koje slika riječima.

Tuzlarije



Anji ovo nije prva nagrada. Na nedavno organiziranom natjecanju u čitanju koji su upriličili knjigoljupci iz kluba „Knjigolina i prijatelji“ povodom Andersenovog rođendana u NUB „Derviš Sušić“ u Tuzli, Anja je osvojila prvo mjesto.
Ova darovita djevojčica čija je, kako sama kaže, najveća ljubav čitanje, članica je literarne sekcije nižih razreda Osnovne škole „Sveti Franjo“.
Anja je postala ambasador knjige i najbolji primjer kako je čitanje vrijedna i dragocjena vještina koju treba njegovati od malih nogu.

Želimo joj još mnogo uspjeha!




Priredio(la): Dječji književni klub „Knjigolina i                


Osmrtnicama ba smrtovnice