TUZLARIJE - KULTURA

12.05.2016.
NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla
Održana književna večer sa austrijskim piscem Alexanderom Peerom

U organizaciji Austrijske biblioteke koja djeluje u okviru Tuzlanske biblioteke „Derviš Sušić“, sinoć je upriličeno književno veče i razgovor sa piscem Alexanderom Peerom o njegovoj knjizi "Dok nas smrt ne izbjegne".

Tuzlarije


Književnik je također, održao i dvije radionice iz kreativnog pisanja za studente Odsjeka za njemački jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Tuzli tokom svog boravka u našem gradu.

Tuzlarije


"Dok nas smrt ne izbjegne" je roman o potrazi za vezom i strah od od toga da se propusti ljubav, upakovan u slojevito sučeljavanje sa kulturalnim pečatima i velikim pitanjima o smislu, bitku i smrti.
Ovaj roman govori o vezi između dvoje ljudi koja se u detalje prikazuje kroz dijalog i odnose. Bit romana nije samo veza između dvoje ljudi, nego njihov odnos i promišljanja prema trenutnim zbivanjima u Evropi, kazao je Peer.

Tuzlarije


Alexander Peer, rođen je 1971. godine u Salzburgu, živi i radi kao neovisni autor i novinar u Beču. Od 1994. godine redovno se bavi pisanjem reportaža za časopise i novine poput Wiener Zeitung, Der Standard, Die Presse, profil, Gewinn i dr. Težište njegovog rada su putopisi i povremeno recenzije. Član je austrijskog P.E.N. kluba, Salzburške grupe autora te Književnog kruga Podium.

Priredio(la): NUB ˝Derviš Sušić˝ Tuzla                


Osmrtnicama ba smrtovnice