TUZLARIJE - KULTURA

02.04.2016.
˝Premišljanje˝ Tamare Grbavac pred publikom u Tuzli
U Galeriji Kristian Kreković sinoć je otvorena izložba slika pod nazivom "Premišljanje", autorice Tamare Grbavac iz Ljubuškog. Mlada umjetnica Tuzlacima se predstavila sa 30 djela koja su materijalni i vizualni odraz njene ličnosti.

Tuzlarije


Koliko se umjetnica snažno unosi u svoja djela, može se pročitati iz naslova njenih radova. “On”, “Ona”, “Stolica”, “Šta ti znači”, “Mala glupost”, “Velika glupost”, samo su neki od naziva.

- Umjetnički radovi zapravo su stvari iz mog života i stvari koje me okružuju, a tu je i moje viđenje zajedničkog života sa voljenom osobom - dodala je autorica kojoj je ovo deseta samostalna izložba po redu, a prva u Tuzli.

Tamarina premišljanja kroz ovu izložbu lete brzinom koja ne čeka promatrača, a dinamika im ostaje koheretna uprkos simultanom postojanju pet podciklusa u njenom konceptu, navedeno je u katalogu pripremljenom za ovu izložbu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tamara Grbavac je od 2011. godine član Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i Udruženja likovnih umjetnika Federacije BiH. Učestvovala je na 36 likovnih kolonija širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, dobitnica je nagrade „Privatno i javno“ u 2012. godini i autorica je likovnih rješenja za dvije poštanske markice HP Mostar.

S.P.

Osmrtnicama ba smrtovnice