TUZLARIJE - KULTURA

08.02.2016.
Održan sastanak Organizacionog odbora ˝Izbor sportiste godine grada Tuzla 2015.˝
TuzlarijeDanas je u zgradi Gradske uprave održan radni sastanak Organizacionog odbora i radnih tijela manifestacije „Izbor sportiste godine grada Tuzla 2015.“

„Sportski savez grada Tuzla i naša resorna služba pripremili su odluku o konstituisanju Organizacionog odbora, što je tokom sastanka danas i učinjeno. Također, konstituisan je i Izvršni odbor, kojim predsjedava Mara Brčaninović, a usvojen je i okvirni finansijski plan. Ove godine manifestacija je zakazana za 26. februar i održat će se u obnovljenoj sali Narodnog pozorišta Tuzla. Grad je finansirao obnovu ove kuće, kao najveću investiciju u kulturne institucije u 2015. godini. Naša zadaća je bila da obezbjedimo uslove i sredstva za održavanje manifestacije. Imamo uvide u rezultate koje su ostvarili naši sportisti u različitim sportovima, i sada je odgovornost na stručnom žiriju da donese odluku“ – izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Organizator manifestacije „Izbor sportiste godine grada Tuzla 2015.“ je Sportski savez grada Tuzla, generalni pokrovitelj je Grad Tuzla, a izvršni organizatori manifestacije su Međunarodna galerija portreta i Narodno pozorište Tuzla.

Priredio(la): Grad Tuzla