TUZLARIJE - KULTURA

10.03.2016.
Najava izložbe „U potrazi za ljubavlju“ Alise Bakamović Teletović

Tuzlarije


Otvorenje izložbe od nazivom „U potrazi za ljubavlju“, umjetnice Alise Bakamović Teletović održat će se u petak 11.03.2016. godine u 18 sati u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla. Izložba ostaje otvorena do 22.03.2016. godine.

Tuzlarije


Alisa Bakamović Teletović, savremena umjetnica, porijeklom iz Mostara, sa dugogodišnjom adresom u dalekoj Australiji, a danas u Sarajevu. Radovima nastalim u proteklih 5 godina predstavit će se sa selekcijom crteža i slika u J.U. Međunarodna galerija portreta.

Alisa slika u stilu figurativnog i expresnog stila, sa počecima u abstrakciji. Često su to vatrometi emocija, dinamičnost linija, tačkanje, dodavanja slojeva preko slojeva, vječita pitanja na koje Alisa traži odgovore. Autobiografske priče samospoznaje, dodira sa svijetom, ljudima i traženje identiteta i pripadanja. Njeni radovi bivaju obogaćeni uslijed dodira i mješanja sa drugom kulturom. Završava studije na RMIT Universitetu (Royal Melbourne Institute of Technology University), studiju umjetnosti, a potom i Dizajna. Član je ULUBIH-a i ULUPUBIH-a.Do sada je imala 18 samostalnih i više kolektivnih izložbi. Umjetnica je takođe učestvovala sa svojim radovima na 16 INTERBIFEP-u (Internacionalni bienalni festival portreta).

Osmrtnicama ba smrtovnice