TUZLARIJE - KULTURA

16.03.2016.
Međunarodna galerija portreta
Izložba doniranih radova hrvatskog akademskog slikara Vladimira Pintarića
Tuzlarije


Međunarodna galerija portreta najavljuje izložbu doniranih radova hrvatskog akademskog slikara Vladimira Pintarića (1918-2010). Izložba će biti otvorena u četvrtak 17.03.2016. godine u 19:30 sati u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović, i ostaje otvorena do 30.03.2016. godine.

Radi se o vrlo vrijednoj donaciji umjetničkih djela jednog od najznačajinijih hrvatskih slikara. Međunarodna galerija portreta Tuzla je do sada bila u posjedu jednog umjetničkog djela koje je dobila na poklon od umjetnika 1967. godine. Organizacijom izložbe Galerija se želi zahvaliti Tamari i Nenadu Marinoviću, Rafi Joziću, kao i Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba Republike Hrvatske, koji su omogućili da Grad Tuzla, Međunarodna galerija portreta Tuzla i Bosna i Hercegovina, postanu bogatiji za izuzetno značajna 64 umjetnička djela iz stvaralačkog opusa hrvatskog akademskog slikara Vladimira Pintarića.
Galerija se zahvaljuje i Gradu Tuzla i Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, koji su finansijski podržali izložbu.

Na svečanom otvorenju izložbe posjetiocima će se obratiti predstavnici porodice, koji za ovu priliku dolaze iz Zagreba, Generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli gosp. Ivan Bandić i gradonačelnik Grada Tuzle gosp. Jasmin Imamović.

Osmrtnicama ba smrtovnice