TUZLARIJE - KULTURA

21.01.2016.
Završen konkurs Planjaxovo pero 2015:
Prva nagrada Mehmedu Đedoviću 
Na konkurs za najbolju priču za djecu i mlade Planjaxovo pero 2015. koju organizuju kompanije Planjax komerc i Planjax produkt, a u cilju popularizacije i afirmacije književnog stvaralaštva za mlade, pristiglo je trideset i dva književna rada.

Selektor Mirsad Bećirbašić imao je težak zadatak, te je umjesto tri prvoplasirana rada nagradio sedam.

Naime, prvu nagradu Zlatno Planjaxovo pero 2015 podjelili su Mehmed Đedović – za priču MRŠAVI JELEN i Adnadin Jašarević - VELIKA TEGARA. Srebreno Planjaxovo pero osvojili su Fahrudin Kučuk - ŠARENA PLANETA i Alija Aljoša Musić - KNJIGA O ZAVIČAJU, dok su Bronzano Planjaxovo pero osvojili Marija Fekete-Sullivan - MIRIS NADE, Ferida Hukić - NATJEČAJ U CVJETNOM KRAJU i  Idriz Hodžić - JABUKA I STRŠLJENOVI.

Foto: Bljesak.info
Tuzlarije


Prema riječima Muamere Planjac, PR-a grupacije Planjax, organizator konkursa sa partner projektom BH Telecomom i sa laureatima nagrade, trećeg dana Međunarodnog sajma knjige, u Sarajevu će biti, promovisana knjiga u kojoj su zastupljene pristigle priče pod nazivom Heroj cvjetne livade.

Inače, konkurs za najbolju priču za djecu i mlade Planjaxovo pero 2016.  čiji je ovogodišnji selector prof. de. Nedžad Ibrahimović, otvoren je do kraja ove godine. Svi zainteresovani svoje radove sa kratkom biografijom mogu slati na e-mail: planjaxovopero@gmail.com