TUZLARIJE - KULTURA

17.03.2016.
Grupa Lucido u saradnji sa JU ˝Dom mladih˝
Najava programa u povodu Dana pjesništva
Grupa Lucido u saradnji sa JU "Dom mladih" Tuzla povodom Dana pjesništva organizira program, koji će biti održan 19.03.2016.g. u 12:00 h, u Domu književnosti Tuzla, organizacionoj jedinici Doma mladih na Sonom Trgu. Publici će se predstaviti dva nagrađivana i već etablirana pjesnika iz Sarajeva i Zenice, Mirza Okić i Goran Vrhunc.

Tuzlarije
Dom knjizevnosti


Mirza Okić je rođen u Sarajevu, a prvu zbirku poezije objavio je 2010.godine, za izdavačku kuću "MostArt", pod nazivom "Kuoleman Rakastaja". Njegove pjesme su jake, žestoke i nose poruku razotkrivanja mita razvratnosti unutar jadnog okruženja u kojem obitava.

Goran Vrhunc je također rođen u Sarajevu. Jedan je od osnivača neformalne pjesničke trupe "Diogenes Poetes trupa- Sarajevo 2010". Dobitnik je prve nagrade Četvrtog međunarodnog festivala za decu, srednjoškolsku, studentsku i omladinu do 30 godina "Janoš Siveri" 2012.godine za pjesmu "Sara je vo(l)". Dobitnik prve nagrade Sedmog međunarodnog festivala za decu, srednjoškolsku, studentsku i omladinu do 30 godina "Duško Trifunović" 2013.g. za pjesme "Andričeva sjena", "Nespremni" i "Strah i predrasude".

Osmrtnicama ba smrtovnice