TUZLARIJE - KULTURA

22.03.2016.
Učenici Osnovne škole Pasci obilježili proljeće

Manifestacija pod imenom „U susret proljeću“ skrenula je pažnju na nekoliko značajnih ekoloških datuma: Međunarodni dan voda, Svjetski dan poezije i lutkarstva, Dan zaštite šuma kao i dolazak proljeća.
Aktivnosti su počele akcijom čišćenja i uređenja školskog dvorišta kao i akcijom sadnje Paulonije, donacija od Eko zelenih TK. Akcija je sprovedena uz podršku lokalne zajednice Par Selo i „Udruge mladih“ Par Selo.
Tuzlarije

Tuzlarije


Predstavnici organizacije Let´s do it održali su radionicu za učenike viših razreda, a radionicu pod nazivom ˝Proljeće˝ vodili su nastavnici razredne nastave sa učenicima od prvog do petog razreda te ih podučili osnovama ekologije.

Nakon toga održana je priredba koju su pripremili učenici OŠ Pasci. Priredbu je svojim prisustvom  uveličao književnik, novinar i publicista Mehmed - Meša  Pargan, koji je učenicima predstavio nekoliko svojih pjesama.

Tuzlarije


Amela Isanović, profesorica Bosanskog jezika i književnosti i zaljubljenik u lutkarstvo dala je veliki doprinos ovoj proljetnoj manifestaciji. Ona je sa učenicima Hemijske škole pripremila kratku lutkarsku predstavu koja je oduševila prisutne učenike.

Tuzlarije


Prelijepo druženje učenika OŠ Pasci i gostiju završeno je simbolično, pjesmom "Nekako s proljeća".



Osmrtnicama ba smrtovnice