TUZLARIJE - KULTURA

27.03.2016.
Crni dani Cern-a i Koža predstavili se tuzlanskoj publici
Nakon što su u BBCC-u Lukavcu 18. marta održali zajedničku svirku, bendovi Crni dani Cern-a i Koža zajedno su se predstavili tuzlanskoj publici u Caffe Galeriji Bunt.

Tuzlarije


Crni dani Cern-a, lukavački je bend čiji članovi imaju višegodišnje muzičko iskustvo koje su iskoristili kako bi 2015. godine spojili različite utjecaje u uistinu jedinstven zvuk. Publika je imala priliku da čuje njihov prvi album „Prva čestica“ koji su već promovirali sa više video uradaka. Njihove kolege, bend Koža, dolaze iz Gračanice, i važe za izgrađen alternativni rock bend sa trenutno aktualnim albumom koji je otvoren numerom „Nazad u prirodu“. Na njihovoj facebook stranici nalazi citat velike hrvatske književnice Dubravke Ugrešić koji nam ukazuje ideju ovakvog imena benda: Slaveni imaju priličan broj jezičnih fraza vezanih uz kožu. Imati debelu kožu, iskočiti iz kože, istjerati koga iz kože, iznijeti cijelu kožu, biti krvav ispod kože, odrati nekome kožu, osjetiti na vlastitoj koži, platiti kao vuk kožom, zaći nekome pod kožu, ticati se nečije kože, skupo prodati kožu, biti u nečijoj koži, učiti na vlastitoj koži, biti vuk u janjećoj koži, dobro se potkožiti, svući (se) do gole kože… Koža je nešto veoma intimno i, što se intimnosti tiče, dominira nad metaforom srca. Dok je naše srce spremno da voli cijelo čovječanstvo, nas voli samo naša koža.

Sudeći po broju posjetitelja/ica, Tuzlaci/nke su itekako bile zainteresirane da čuju svirku ova dva odlična benda i nisu se razočarali/e.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Selma Kešetović