TUZLARIJE - KULTURA

18.05.2016.
Upriličeno veče sa austrijskim autorom Xaverom Bayerom
Austrijska biblioteka, koja djeluje u okviru Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić „ Tuzla, sinoć je, u saradnji sa Austrijskom ambasadom u Sarajevu kao i Regionalnim austrijskim uredom za naučnu i kulturnu saradnju, upriličila književnu večer sa mladim austrijskim autorom Xaverom Bayerom.
Tuzlarije


Tuzlarije



Xaver Bayer je u okviru dvojezične književne večeri čitao odlomke iż svog djela „Geheimnisvolles Knistern aus dem Zauberreich” ( Tajanstveno šuškanje iz čarobnog carstva).

Tuzlarije


Xaver Bayer, austrijski je pisac, dramatičar i pjesnik rođen 1977. u Beču. Nakon studija filozofije i germanistike, Xaver Bayer radi kao samostalni pisac. Piše romane, pripovjetke i pozorišne komade. 2000 god., osniva internet platformu „ Die Flut „ -prvi digitalni književni kolektiv. Do sada je objavio 4 romana. Dobitnik je književnih stipendija, nagrada i priznanja uključujući nagradu Hermann Lenz za 2008. godinu te potpore književnom stvaralaštvu Republike Austrije za 2011. godinu. Xaver Bayer doktorirao je filozofiju na Sveučilištu u Beču.

Priredio(la):                


Osmrtnicama ba smrtovnice