TUZLARIJE - KULTURA

20.05.2016.
Svečana priredba u povodu 71-og rođendana JUOŠ ˝Slavinovići˝ Tuzla
Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Davne 1945. godine naša škola širom je otvorila vrata i primila u zagrljaj prvu generaciju učenika i nastavila raditi taj častan posao narednu 71 godinu.

Vođeni svojim odgovornim radom, obrazujući i odgajajući brojne generacije, ne štedeći sebe ni jednog trenutka, ova škola i njeni zaposlenici su uvijek nastojali uputiti učenike na pravi put, pa treba biti sretan i ponosan svako ko je išao u ovu školu.

Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Na rođendanu i svečanoj priredbi održanoj 18.5.2016. godine prisutni su bili i mnogobrojni gosti iz političkog, kulturnog i javnog života grada Tuzle, članovi Vijeća roditelja, Školskog odbora, predstavnici Ministarsva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Pedagoškog zavoda Tuzla, Bosanskog kulturnog centra, JU Narodna i Univerzitetska biblioteka Tuzla, predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Tuzle, Rotary Cluba Tuzla 99, Web portala "Tuzlarije", Izdavačke kuće "Nam", Tuzla, Deling" Tuzla, "Geting-kop" Tuzla, "Dekor" Tuzla, Bosansko-austrijskog udruženja "Medo", predstavnici lokalne zajednice i brojni saradnici, i donatori zahvaljujući kojima škola uspijeva da ostvari svoje ciljeve sa posebnim akcentom na razvoj kvalitenog obrazovanja, otvorenosti i demokratičnosti

Na priredbi povodom 71-og rođendana naše škole učestvovali su učenici od 1. do 9. razreda.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, svečani program je nastavljen obraćanjem direktora škole Edis Hodžića i predsjednika Školskog odbora gospodina Elvira Kasumovića koji su se posebno osvrnuli i uputili čestitke učenicima njihovim nastavnicima i roditeljima za postignute rezultate škole i istaknuli značaj jedinstva kolektiva i zajedničkog rada učenika, uposlenika i tehničkog osoblja dok je predsjednica Vijeća roditelja Azra Osmanović u svom obraćanju naglasila izuzetno kvalitetnu saradnju menadžmenta škole i Vijeća roditelja i zajedničku implementaciju brojnih projekata škole i Vijeća roditelja a svi su posebno istakli značaj rada i učenja jer je to najbolji vid patriotizma i pomaganja našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini, našem gradu Tuzli a posebno razvijanju prijateljskih i drugarskih veza među učenicima.

Program je nastavljen dodjelom priznanja, zahvalnica i kulturno umjetničkim program učenika i njihovih nastavnika i učitelja za roditelje, učenike, goste i sve koji su doprinijeli i doprinose u razvoju JUOŠ Slavinovići Tuzla kao jedne od najkvalitetnije odgojno-obrazovne ustanove u našem gradu,

Priredba je nastavljenja izvedbom pjesme " Crveni makovi" i "Na livadi" velikog hora pod dirigentskim rukovodstvom našeg nastavnika Hazima Jusufovića.

Šaljivi dramski igrokaz "Jabuka" izveli su članovi dramske sekcije koju vodi naša nastavnica BHS jezika i književnosti Almirdina Gardaš.

Učenici Va odjeljenja su otplesati svoj "Engleski valcer" koji su naučili uz pomoć svog učitelja Ahme Ibiševića.

Rođendansku atmosferu doživjeli smo kroz izvedbu plesne tačke modernog plesa pod nazivom "Friends" učenika Vb odjeljenja i njihove učiteljice Senade Muratbegović.

Plesnom koreografijom "Kad se male ruke slože" obradovali su nas učenici IVa učiteljice Amire Čaušević.

Veselog koraka i vedrog duha scenu su nam ozarila nasmijana lica učenika IVb odjeljenja koji su nam se predstavili svojom tačkom modernog plesa "Gummy bear".koju su pripremili sa svojom učiteljicom Zemkom Bukvarević

Učenici IIIa odjeljenja su sa svojom učiteljicom Mirelom Grbešić pripremili plesnu koreografiju "Razbolje se lisica".

Zatim smo poslušali horsku pjesmu o školi "Au, što je škola zgodna", u izvedbi IIIb koji je pripremila učiteljica Dijana Sprečić.

Muzičku igru pod nazivom "Ruku meni, bato, daj" pripremili su nam učenici IIa sa učiteljicom Elmom Jahić.

Priredbu su dodatno dočarali učenici IIb sa svojom scenskom izvedbom " Ajko, ajko" - moderni ples pod rukovodstvom učiteljice Dijane Kovačević uz solo izvedbu Dine Mujanovića koji nas je oduševio sviranjem harmonike

Prvačićima smo se pridružili svi uz horsku pjesmu "Kad si sretan" učenika Ia i njihove učiteljice Lejle Altumbabić.

Uz ritmičku tačku Ib, naših razigranih prvačića sa učiteljicom Arijanom Sadiković zaigrali smo "Bailardo"

Naše druženje završili smo nastupom folklorne sekcije u izvedbi učenika viših razreda pod nazivom "Splet igara iz Bosne", koji su pripremali sa nastavnikom Jusufović Hazimom.

Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


Tuzlarije-OŠ Slavinovići


E.H


Osmrtnicama ba smrtovnice