TUZLARIJE - KULTURA

22.03.2018.
Promovisana zbirka pjesma „Djevojka mjesečeva lica“ , autora Alena Borića

U srijedu, 21.3.2018. godine u amfiteatru Gimnazije "Ismet Mujezinović“ Tuzla upriličena je promocija zbirke pjesama "Djevojka mjesečeva lica“, učenika III razreda ove škole, Alena Borića.

Tuzlarije


Promocija je održana na Svjetski dan poezije, a prepun amfiteatar, posebno mladih, pokazatelj je da mladi ljudi čitaju, pišu i vole poeziju.

Na promociji je govorio autor zbirke, Alen Borić, koji je zbirku posvetio svom rano preminulom drugu, Edinu Smajiću.

Uvodne riječi su i bile posvećene našem Edi, kojeg ne zaboravljamo, a Alen je ostavio trajni pečat i sjećanje na Edina i svojom zbirkom, poručuju iz Gimnazije.

Članovi vokalne sekcije i orkestra Gimnazije "Ismet Mujezinović“, pod mentorstvom profesorice Jasminke Tadić, izveli su dvije muzičke tačke, pokazavši da su pravi Alenovi prijatelji.

Tuzlarije


Tuzlarije


Promotori zbirke, profesorica Majda Švraka (recenzent), profesor i književnik Isa Balkan (recenzent) i profesorica Jasmina Gruhonjić (lektorica) uputili su riječi ohrabrenja mladom autoru.

Neizostavnu podršku Alenu su pružili njegovi prijatelji i prijateljice, koji su učestvovali na promociji (Ernest Kunosić, Adem Smajić - pratnja na gitari, Amela Jahić, Amer Mukić – recitovanje Alenovih pjesama, Lamija Taindžić – moderatorica promocije, Vedad Halilčević- fotograf)
Večer prepuna emocija, lijepih uspomena, osmijeha, zagrljaja završena je Alenovim pisanjem posveta onima koji su željeli kupiti knjigu. Iskreno se nadamo da će Alenova zbirka "Djevojka mjesečeva lica“ naći put do srca mnogih ljubitelja pisane riječi, poručuju iz Gimnazije.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije



Osmrtnicama ba smrtovnice