TUZLARIJE - KULTURA

28.01.2019.
˝Pričaj mi o zdravlju˝:
Tribina o aerozagađenju 5. februara na Medicinskom fakultetu u Tuzli

U Tuzlanskom kantonu, naročito u gradu Tuzla i općinama Lukavac i Živinice evidentan je problem aerozagađenja.

Tuzlarije


S obzirom da je tema stalno aktuelna, ali nema konkretnih rješenja cilj projekta je podizanje svijesti i edukacija građana o problematici aerozagađenja, ukazati na zdravstveni i socijalni aspekt aerozagađenja, pronaći najoptimalnije rješenja i educirati studente i građanstvo.

Inicijator javne tribine, a ujedno i projekta pod istim nazivom "Pričaj mi o zdravlju" je prof.dr.med.sc Nurka Pranjić, specijalista medicine rada, a na implementaciji projekta uz mentorstvo prof. Pranjić, rade Udruženje studenata medicine u BIH-BoHeMSA i Studentsko vijeće "MEDICUS".

Govornici javne tribine "Pričaj mi o zdravlju" su eminentnii stručnjaci koji će nastojati prikazati moguća optimalna rješenja, a to su:

-Prof.dr.med.sc.Nurka Pranjić, specijalista medicine rada,
-Doc.dr.med.sc. Maida Mulić, specijalista socijalne medicine sa organizacijom i ekonomikom zdravstva.
-Prof.dr.med.sc. Ermina Iljazović, specijalista patologije-
-Prof.dr.sc. Zehrudin Osmanović. doktor hemijskog inžinjerstva

Javna tribina "Pričaj mi o zdravlju" održat će se 05. 02. 2019. godine u prostorijama Medicinskog fakulteta, Amfiteatar 1 sa početkom u 17h.

Rješenja su moguća, naši stručnjaci će o tome i govoriti, ali prvi koraci kreću od nas samih sa podizanjem svijesti o ozbiljnosti problema sa kojima se susreće Tuzlanski kanton, ali i šira okolina.

Osmrtnicama ba smrtovnice