TUZLARIJE - KULTURA

27.03.2019.
Filozofski fakultet UNTZ:
Najava promocije „Rječnik frazema bosanskoga jezika“

Filozofski fakultet i Odsjek za bosanski jezik i književnost pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju promociji Rječnika frazema bosanskoga jezika.

Tuzlarije


Promocija će se održati u ponedjeljak, 1. aprila 2019. godine, u 13.30 sati na Filozofskom fakultetu (amfiteatar 2).

Autori ovog vrijednog istraživanja su prof. dr. Ahmet Kasumović, redovni profesor u penziji (jedan od osnivača Filozofskog fakulteta u Tuzli i Odsjeka za bosanski jezik i književnost), te prof. dr. Marijana Nikolić, vanredna profesorica na Odsjeku za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Tuzli.

Uz autore, o Rječniku će govoriti i prof. dr. Marica Petrović, vanredna profesorica u penziji (dugogodišnja profesorica na Odsjeku za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Tuzli), te dekanica Filozofskog fakulteta, prof. dr. Nihada Delibegović Džanić, vanredna profesorica na Odsjeku za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Tuzli.

Pored autora i promotora, na promociji će učestvovati i glumica Ivana Milosavljević koja će za publiku izvesti ulomak iz monodrame Bosanska kraljica. Dramski tekst Bosanska kraljica napisala je prof. dr. Marica Petrović.

Osmrtnicama ba smrtovnice