TUZLARIJE - KULTURA

02.10.2021.
Za sjajne glumačke kreacije i ukupan doprinos razvoju teatarske umjetnosti
Nagrada ˝Adem Ćejvan˝ Vladi Keroševiću

Na sceni Teatra kabare Tuzla upriličena je svečana press konferencija povodom dodijeljene specijalne nagrade "Adem Ćejvan" dugogodišnjem, zaslužnom i uglednom bosanskohercegovačkom glumcu Vladi Keroševiću za sjajne glumačke kreacije i ukupan doprinos razvoju teatarske umjetnosti u Bosni i Hercegovini.

Tuzlarije


Odluku o nagradi je donijela direkcija XX Festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2021. Upravni odbor Teatra kabare Tuzla odlučio je dodijeliti specijalno priznanje za izniman doprinos u razvoju teatarske umjetnosti u Bosni i Hercegovini iz oblasti glume, režije, teatarske pedagogije i produkcije.

Plaketu su dodijelili predstavnici teatra Ivana Milosavljević i Damir Altumbabić. Na održanoj press konferenciji, pored predstavnika Teatra kabare Tuzla, o životu i radu Vlade Keroševića govorili su Marica Petrović, predsjednica ogranka Matice hrvatske u Tuzli i Adnan Mujkić, direktor Savremeno umjetničke škole Tuzla.

Tuzlarije


Vlado Kerošević je uz zahvalnost Bosanskom narodnom pozorištu Zenica istakao da je dobivena nagrada stigla u pravom trenutku njegova života, da je ovo nagrada koja je zaokružila njegov profesionalni, životni put, njegov opus glumačkoga ukupnog angažmana, redateljskog, dramaturškog, menadžerskog, producentskog, organizatorskog, svega onoga čime se bavio u 45 godina profesionalnog rada. Duboko je bio ganut dodijeljenom plaketom od strane Uprave Teatra kabare Tuzla gdje je preko 20 godina predano djelovao kako bi razvio jedinstveno alternativno profesionalno pozorište prepoznato u regionu.

Ovom prilikom upriličena je i dokumentarno umjetnička izložba najvažnijih priznanja, diploma, zahvalnica kulturno-umjetničkog stvaralaštva Vlade Keroševića, ali i nekolicina fotografija iz opusa njegovih predstava nastalih kako na sceni Narodnog pozorišta Tuzla tako i na sceni Teatra kabare Tuzla.

Izložbu je sponzorisala firma Bart doo, Kasim Mujčević.



Osmrtnicama ba smrtovnice