TUZLARIJE - KULTURA

20.01.2023.
Najava trinaeste Riverijade
Gostuje hrvatski umjetnik Zdravko Odorčič

Jazz Caffe Tuzla je u petak, 20.1.2023. u 18 sati po trinaestii puta mjesto održavanja književnih druženja pod nazivom Riverijada. Domaćin je Nihad Mešić, tuzlanski autor po čijem nadimku su druženja dobila ime. Ovaj puta posebni gost bit će sjajni hrvatski umjetnik Zdravko Odorčič. Ovo je Zdravkovo drugo gostovanje u Tuzli. Ulaz je slobodan.

Tuzlarije


Pročitajte više iz njegove kratke biografije:

ZDRAVKO ODORČIĆ rođen je u Osijeku. Radi i živi u Zagrebu. Dramaturg je, redatelj, romanopisac i pjesnik. Urednik je preko 300 književnih izdanja. Osnivač je KULTure sNOVA u Zagrebu i online Radija snova. Uradio je nekoliko kazališnih dramatizacija te iste režirao. U raznim off kazalištima izvedeno je njegovih 9 drama Ovog proljeća Teatar Erato iz Zagreba postavit će njegovu dramu „Beskućnici“ Uskoro mu izlazi novi roman „Godina početka“.

Vodi i uređuje Zagrebačke večeri poezije. Do sada mu je objavljen roman, 5 drama, 9 knjiga poezije, zbirka kratkih priča i jedna slikovnica za djecu.

U Kulturi snova okuplja preko 250 službenih članova ali i simpatizere kojih ima iz raznih dijelova svijeta koji na razne načine surađuju s Kulturom snova. Tako je u pravoim smislu riječi ambasador kulture koji radi na povezivanju ljude svih vjera i rasa. Propagirajući mir i toleranciju među ljudima, pokrenuo je karavanu pjesnika pod nazivom NA DLANU koja je putovala po Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, te organizirao brojne festivale poezije poput onih u Puli, Pazinu, Rovinju, Biogradu, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i Sarajevu.

Osmrtnicama ba smrtovnice